Diensten: Workshops

Om ondernemers nog meer van dienst te kunnen zijn bieden wij ook de mogelijkheid tot het volgen van workshops.

Workshop Administratie en belastingen

Wij komen regelmatig bij nieuwe klanten en startende ondernemers over de vloer.

Bij onze kennismaking nemen wij vaak ook de administratie door. Hierbij constateren wij regelmatig dat ondernemers niet alleen kosten of BTW aftrekken waarbij dat niet is toegestaan ook zien wij vaak dat zij bepaalde aftrekposten juist laten liggen. Verder gebeurt het veelvuldig dat een ondernemer de administratie op een veel slimmere manier kan archiveren die niet alleen tijdwinst oplevert maar ook meer inzicht biedt in de administratie.

Wij merken vaak dat ondernemers geld laten liggen doordat bepaalde regeltjes van de Belastingdienst bij hen niet bekend zijn of doordat zij veel tijd kwijt zijn aan het archiveren van de administratie.

Op basis hiervan hebben wij een workshop ontwikkeld die zowel voor starters als reeds gevestigde ondernemers een aanrader is!

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wenst in de administratie en optimaal gebruik wil maken van de aftrekposten die de Belastingdienst biedt. Daarnaast worden ook de meest voorkomende fouten in de administratie besproken, zowel uit eigen ervaring als onlangs door de Belastingdienst geformuleerd tijdens de seminars die wij als fiscaal intermediair volgen.

Tijdens de workshop komen de administratie, diverse belastingen en aanverwante zaken uitgebreid aan bod waarmee een basis wordt gelegd voor een goed inzicht in de administratie.

Als je van plan bent de administratie uit te besteden aan een accountants- of administratiekantoor of dit al doet is het zeker ook zinvol de cursus te volgen. Door het verkregen inzicht kun je gerichte vragen stellen en goede informatie aanleveren.

De workshop wordt gegeven in kleine groepen met maximaal 6 deelnemers.

Na het voorstellen van AAmaron en de deelnemers komen de volgende onderwerpen aan bod:

1. Ondernemer en boekhouding

  • verzamelen en ordenen gegevens
  • balans en winst- en verliesrekening
  • aftrekbaarheid van kosten
  • bijhouden van de administratie
  • mogelijkheden externe boekhouder

2. Ondernemer en belastingdienst

  • omzetbelasting
  • inkomstenbelasting
  • vennootschapsbelasting

Daarnaast is er ruimte voor het behandelen van extra onderwerpen die door de deelnemers kunnen worden aangevraagd zoals bijvoorbeeld het ondernemingsplan of de mogelijkheden voor een financiering.

Na afloop is er nog ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

De workshop duurt een dagdeel en wordt ook s avonds gegeven. De kosten voor de workshop bedragen 75,-- exclusief BTW.

Indien je wilt deelnemen aan de workshop of nadere informatie wenst, stuur dan een mail naar: mariska@AAmaron.nl of bel 078-6137327.

Extra controle BTW schulden
De belastingdienst controleert ondernemers extra of zij hun BTW schulden hebben gemeld met een correctie BTW-a ... Lees verder >>
Weet u al wat het IBAN van uw onderneming is?
Het is nu de tijd om te starten met de controle van de stamgegevens van uw klanten en leveranciers. Vergis u n ... Lees verder >>