Weet u al wat het IBAN van uw onderneming is?

Het is nu de tijd om te starten met de controle van de stamgegevens van uw klanten en leveranciers. Vergis u niet in de beperkte tijd die u nog heeft om uw onderneming helemaal gereed te maken voor de Europese betaalmarkt. Vanaf 1 februari 2014 is het zover! Maar vermeldt het briefpapier van uw onderneming de juiste IBAN al?

Al enkele jaren werken nagenoeg alle Europese banken samen aan een nieuw betaalsysteem: Single Euro Payments Area (SEPA). Dat betekent dat wij ons Nederlandse betaalsysteem definitief opgeven. Het maakt plaats voor gemeenschappelijke Europese standaarden. Het onderscheid tussen nationaal en grensoverschrijdend betalen (binnen Europa) komt daarmee te vervallen. Elke bank brengt dezelfde kosten voor een (internationale) transactie in rekening.

Gevolgen voor uw administratie

Vanaf 1 februari 2014 vervangen de Europese overschrijving en de Europese incasso onze oude vertrouwde betalingsvormen. En dat heeft direct gevolgen voor de elektronische aanlevering van betalings- en incasso-opdrachten in CLIEop03- en BTL91-formaat. Elk bankrekeningnummer in uw administratie zult u aan moeten passen! Dat is een klus die u niet moet onderschatten.

Gratis diensten voor omzetting

Om SEPA zo gemakkelijk mogelijk in te voeren, is De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag een campagne begonnen. Op een speciale website (http://www.overopiban.nl) brengt DNB alle noodzakelijke voorbereidingen in beeld. De website geeft ook meer informatie over SEPA, IBAN en allerlei handige gratis diensten van DNB.

Terug naar nieuws
Extra controle BTW schulden
De belastingdienst controleert ondernemers extra of zij hun BTW schulden hebben gemeld met een correctie BTW-a ... Lees verder >>
Weet u al wat het IBAN van uw onderneming is?
Het is nu de tijd om te starten met de controle van de stamgegevens van uw klanten en leveranciers. Vergis u n ... Lees verder >>